Támogatói kör szerveződik a diákokért

2022.12.13. 17:00

Adventkor csodás feladatunk, hogy felidézzük szívünkben a jóság emlékeit és kinyissuk a remény kapuit

A Segítő Kezek Estéje elnevezésű rendezvényt Robozné Erődi Ildikó Szentgálon élő festőművész szervezte meg a Veszprémi Petőfi Színházban, összefogásra, adománygyűjtésre hívott minden jó szándékú embert a Veszprémi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény gyermekei érdekében. Az iskola diákjainak lelki-fizikai fejlődését szolgáló eszközök beszerzésére fordítja az intézmény az adománygyűjtésből származó összeget.

Rimányi Zita

Fotó: Nagy Lajos

 

– Sokféleképpen segíthetünk embertársainkon. Van úgy, hogy elég, ha meghallgatjuk vagy néhány kedves szóval bátorítjuk őket. A Bárczi-iskola diákjai a szerető, tanító szavakat megkapják nevelőiktől. Nekünk a szavakat tettekre kell váltanunk. Életünk során a fontos tettekre csak két nap nem felel meg, a tegnap és a holnap. Ma tudunk cselekedni. Meggyőződésem, hogy mindannyiunkat az határoz meg emberként, milyen mértékben vagyunk hozzájárulás a körülöttünk élők életében. Adventkor csodás feladatunk, hogy felidézzük szívünkben a jóság emlékeit és kinyissuk a remény kapuit – mondta a szervező köszöntőjében, és hozzátette: az este célja az, hogy a közfigyelmet ráirányítsa az iskola tevékenységére, nehézségeire, remélve, hogy elkezdődik egy folyamatosan működő támogatói kör szerveződése. 

– Az utóbbi években olyan célokat tűztem ki magam elé a jótékonykodás területén, amiket saját erőből megoldhattam, jórészt eladott festményeim árából. A Bárczi-iskola esetében azonban sokkal nagyobb feladattal állok szemben. Tudom, hogy csak összefogással lehetséges hosszú távon eredményt elérni. Ezért az év méltó zárásaként meg szerettem volna találni azokat az embereket, akik hozzám hasonlóan örömüket lelik az adakozásban. És igaz, hogy nagyon nehezen, folyamatos munkálkodás árán, de megtaláltam már most néhány segítő kezet, olyan emberekre találtam, akiknek a segítségével létrejöhetett adventi estünk, ünnepségünk – szögezte le Robozné Erődi Ildikó.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában