Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2022.12.07. 16:00

Aludobozból nehéz sorsú gyerekeket táboroztatnak

Mint arról korábban már írtunk, idén márciustól jótékony célra is felajánlhatták a visszaváltható alumínium italdobozok árát a fogyasztók. A kezdeményezésnek köszönhetően azóta mintegy 200 ezer doboz gyűlt össze, ami több mint három tonna újrahasznosítható alumíniumot jelent. A befolyt közel egymillió forintból a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nehéz sorsú gyerekek nyári táborozását segíti.

Szijártó János

Egy újrahasznosított aludoboz akár nyolc hét alatt visszakerülhet a forgalomba, ráadásul még jótékony célokat is szolgálhat

Fotó: Szijártó János/Napló

- A legszegényebb családok gyermekei olykor számos lehetőségtől elzárva, beszűkült élettérben élnek, gyermekkori éveik nem úgy telnek, mint kortársaiké. Esélyteremtő programjaink elsősorban arról szólnak, hogy ne kelljen idő előtt felnőtté válniuk. Az aludobozok árának felajánlásával a vásárlók olyan élményeket adnak ezeknek a gyermekeknek, amiket máshonnan nem kapnak meg - írta közleményében Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.
Azt is megtudtuk, hogy a Returpack Kft. évente közel 70 millió darab, azaz több mint ezer tonnányi alumínium italdoboz visszagyűjtésével és újrahasznosításával végzi környezetvédelmi tevékenységét. Egyedülálló szabadalmuknak köszönhetően az automatáik felismerik és elfogadják az összegyűrt vagy összelapított dobozokat is.
- Ez nem szemét, hanem érték, hiszen az italos dobozok örökké újrahasznosíthatók. A Minden Doboz Visszajár kezdeményezés annak népszerűsítéséért dolgozik, hogy otthonaikban minél többen gyűjtsék a dobozokat akár szelektív hulladékként, vagy a leghatékonyabb megoldásként vigyék azokat a gyűjtő automatákba. Ezek használata nagyon egyszerű, nincs szükség utólagos válogatásra, egy újrahasznosított doboz pedig akár nyolc hét alatt vissza is kerülhet újabb aludoboz formájában a boltok polcaira – mondta az újrahasznosítás mellett érvelő Vida Péter, a Minden Doboz Visszajár Magyarországi képviselője, a Returpack Kft. operatív vezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában