Kétkeréken

2022.12.18. 17:00

Átadták a Tapolca és Szigliget közötti kerékpárutat

Elkészült a Tapolca és Szigliget közötti kerékpárút, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által támogatott projektet hivatalosan is átadták a bringások számára szombaton

Szijártó János

A kilenc kilométer hosszú, Tapolca és Szigliget közötti kerékpárutat szombaton adták át Navracsics Tibor miniszterrel együtt a társult települések polgármesterei és a kivitelező cég ügyvezetője

Fotó: Szijártó János

A Raposkán tartott avatási ünnepségen Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy sok bringás örömére végre létrejött egy biztonságos összeköttetés Tapolca és Szigliget között. – Összességében azért is fontos ez a beruházás, mert a már említett biztonságos kerékpározás mellett növeli a térség turisztikai vonzerejét, hiszen ez a szabadidős tevékenység évről évre egyre népszerűbb – tette hozzá. 

Bolla Albert raposkai polgármester köszöntője és a miniszter beszéde után Balassa Dániel szigligeti polgármester a gesztor önkormányzat képviseletében úgy fogalmazott, nem mindig hitt abban, hogy valaha is elkészül a kerékpárút. – Sok álmatlan éjszaka, utánajárás, egyeztetés előzte meg ezt a pillanatot, hiszen az eredetileg tervezett költségek időközben jelentősen megnőttek, így utólagos támogatásra volt szükség. Ennek megszerzésében nagy szerepet játszott Fenyvesi Zoltán korábbi és Navracsics Tibor jelenlegi országgyűlési képviselő. Nélkülük ez a beruházás nem valósulhatott volna meg – hangsúlyozta Balassa Dániel. A szigligeti polgármester kiemelte a négy érintett település, Tapolca, Raposka, Hegymagas és Szigliget vezetőinek, szakembereinek munkáját, amelynek eredményeként nagy lépést tett a turizmus erősítése érdekében ez a térség.

Mint elhangzott, a kerékpárút 943 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével készült el. A kilenc kilométer hosszú szakasz Tapolcáról a Kisapáti felé vezető aszfaltos úton indul el, ahol a meglévő közúton felfestés jelzi a kerékpárút nyomvonalát. Majd a jobb oldalon egy jó minőségű, szép tájon át vezető bringaút kezdődik, amely a Szent György-hegyet északról megkerülve, szőlőtáblák között éri el Raposkát. Itt a település meglevő útjain halad, és a kultúrháztól szintén egy új részen tekerhetnek tovább a biciklisek Hegymagasra. Innen Szigligetig vezet az út a Balaton felé, s végül a Ciframajornál éri el a 71-es számú főútvolanat és a balatoni kerékpárutat. 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában