Szeretet

2022.12.19. 14:00

Családias gyertyagyújtás Magyarpolányban

A település legfiatalabb önkormányzati képviselője Szita Mirabella köszöntötte a helyieket Advent negyedik hétvégéjén, Magyarpolány főterén.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Szita Mirabella képviselő és az óvodások

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Sváb nemzetiségi óvodások vidám gyűrűjében a képviselő elmondta, nagy öröm számára, hogy ilyen hűvös időben ennyien eljöttek az utolsó adventi gyertya meggyújtására, a betlehem szomszédságába. A képviselő szerint, Advent negyedik vasárnapja jelzi mindenki számára, hamarosan itt van az emberiség legszebb, legmeghittebb ünnepe a karácsony, ami minden házba békességet hoz. Karácsonykor a világon jóformán mindenki ünnepel, és szeretetét sokfelé szórja szét, sokaknak adja át, így az egész földkerekséget áthatja az ünnep és a szeretet – mondta a képviselő. Öröm látni, hogy azok a felnőttek, akik vállalják, hogy kivilágítják a házuk ablakát milyen lelkesedéssel és izgalommal várják a fénykeresőket és köszöntik őket apró ajándékokkal – fűzte hozzá a képviselő.

Grőber József a település polgármestere a nemzetiségi énekkar és a helyi női kar közös előadásában történő részvételét követően ünnepi beszéd helyett, ahogy ő fogalmazott Wass Albert után szabadon „A karácsonyi gyertya” meséjét mondta el a helyi gyermekeknek. A mesét követően Meinczinger Hanna és Attila előadásában egy német nyelvű karácsonyi dallal, majd forró tea és forralt bor kínálásával fejeződött be a meghitt, családias gyertyagyújtás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában