Olvasónk írja

2022.12.22. 14:00

Csodavárás zenével, koncerttel, színes forgataggal

Németbánya, a kis bakonyi település önkormányzata és közösségei évek óta felejthetetlen programokkal várja lakóit az adventi vasárnapi gyertyagyújtásokra. Így történt ez az idén is.

A Tarisznyások zenekar

Fotó: Marcsik Zoltánné

A hit jegyében a Német Nemzetiségi Önkormányzat és annak elnöke, Draskovics Balázs állított össze magyar és német nyelvű műsort, majd meggyúlt az első gyertya a kápolna előtt felállított betlehemnél. A második vasárnapon a falualapító Kostaiger Mihályról elnevezett KHE elnök, Schmidt Attila gondoskodott az ünnepi hangulatról. A közelmúltban alakult Ófalunkért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Pozsgai László által választott vers- és prózamondók, valamint egy csodálatos gitármuzsika tette meghatóvá a szeretet vasárnapját. 
Régi hagyomány már, hogy az adventi ünnepkör utolsó hétvégéjére az önkormányzat szervez programot. Ünnepi díszbe öltözött a faluház nagyterme, hogy a résztvevők lélekben feltöltődve várhassák az év legszebb ünnepét. A karácsonyi koncert a színész, énekes Vadkerti Imre műsorával indult. Tehetsége révén minden műfajban otthonosan mozog, a rockzenétől az operán át a musical világáig. Többek közt a Bánk bán című operából és a Padlás című musicalból énekelt dalbetéteket. Hallgatósága könnyeiket törölgetve, állva tapsolt, így köszönte meg a varázslatos élményt. A Tarisznyások zenekar a Veszprém Megyei Könyvtár közvetítésével kapott meghívást a rendezvényre. A formáció tagjait az énekes versek szeretete hozta össze. A kizárólag saját maguk által komponált vidám dalokkal nagy tetszés arattak. 

Fotós: Marcsik Zoltánné

A koncertet a Takácsné Tompos Rita vezette Bakonyjákói Vegyeskar zárta, német és magyar nyelvű karácsonyi dalokat énekeltek. A műsorok végeztével Kis Kata és Szemerei Adél segítségével karácsonyi dekorációk, a színpadon kialakított fotósarokban családi fotók készültek. Az adventi vásárban sült kolbász, hurka és illatos forralt bor kóstolgatása közben megtalálhatták az érdeklődők a még hiányzó karácsonyi ajándékokat: termelői mézet, karácsonyfadíszeket, fonott kosarakat, kézműves textíliákat. 

Kiss Albertné

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában