Két keréken

2022.12.08. 18:00

Elkészült a Tapolca és Szigliget közötti kerékpárút

Elkészült a Tapolca és Szigliget közötti kerékpárút, a projektet jövő héten immár hivatalosan is átadják a bringások számára.

Szijártó János

A kilenc kilométer hosszú, Tapolcáról induló bringaút Szigligetig halad, ahol eléri a balatoni kerékpárutat Fotó: Szijártó János/Napló

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által támogatott fejlesztést december 17-én, szombaton 13.30 órakor adják át Raposkán. Az átadáskor a nemzeti színű szalagot Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a társult települések polgármesterei és a kivitelező képviselője vágja át. A kultúrházban a szigligeti önkormányzat által vezetett konzorcium nevében Balassa Dániel polgármester köszönti a résztvevőket, majd Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő mond beszédet. 

Mint korábban írtuk, a kerékpárút 943 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével készülhetett el. A kilenc kilométer hosszú szakasz Tapolcáról a Kisapáti felé vezető aszfaltos úton indul el, ahol a meglévő közúton felfestés jelzi a kerékpárút nyomvonalát. Majd a jobb oldalon egy jó minőségű, szép tájon át vezető bringaút kezdődik, amely a Szent György-hegyet északról megkerülve, szőlőtáblák között éri el Raposkát. Itt a település meglevő útjain halad, és a kultúrháztól szintén egy új részen tekerhetnek tovább a biciklisek Hegymagasra. Innen Szigligetig vezet az út a Balaton felé, majd végül a Ciframajornál éri el a 71-es számú főútvonalat és a balatoni kerékpárutat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában