Olvasónktól

2022.12.25. 14:00

Emlékhelyet kaptak a tapolcafői újszülöttek

A tapolcafői városrész tanácsadó testülete feladatának tekinti többek között a városrészben működő közösségek tevékenységének támogatását, megemlékezések szervezését a nemzeti ünnepeken, kapcsolat tartását a Pápa önkormányzatával, valamint az itt élők érdekeinek képviseletét. Sorolhatnánk tovább tevékenységét, de kiemelten meg kell említeni a 745 éves első írásos emlék kapcsán a kirándulásfüzet készítését a településrész nevezetességéről, a címer elhelyezését a település 745 éves első írásos emlékének állított emlékhelyre.

Fotó: olvasó/Megyeri László

 

A testület ez év utolsó kiemelt rendezvénye a tapolcafői újszülöttek emlékhelyének avatása volt Tapolcafő szépen füvesített közösségi terén, a gyerekek kedvenc helyén, a játszótéren. Az alkotáson látható pólyásbaba mindkét oldalán látható QR kódot leolvasva a született gyermekek és szüleik adatait  tudhatjuk meg. A kémény oldalán elhelyezett kis táblán kiírva is megszemlélhetjük a 2021-ben és 2022-ben született helyi gyermekek nevét és születési dátumát. 

– Ahogy egy család, úgy egy település életében is hatalmas öröm, ha új élet születik. Reményeink szerint a születendő gyermek itt nő fel, itt jár óvodába, majd felnőttként városunkban találja meg számítását. Ez biztosítja egy település jövőjét. Kívánom, hogy minél több kisgyermek neve kerüljön fel az emlékhelyre és gyarapítsa városrészünk lakóinak számát! – mondta avató beszédében Megyeriné Borsó Éva, a tanácsadó testület tagja. Az avatón a történelmi egyházak lelkészei megáldották az emlékhelyet. Az ünnepségen a Tapolca Forrás Népdalkör működött közre. A kisgyermekek az avatás végén emléklapot kaptak. 

Somogyi Zoltán

Pápa-Tapolcafő

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában