Merre vagyunk arccal?

2022.12.04. 14:00

Félelem és reszketés a Budapest úton – Úttesten sétáló gyalogosok, felbolydult közlekedés

A Budapest úton Veszprémben a mit sem sejtő gyalogos, ha busszal szeretne eljutni a plázához, akkor váratlan meglepetésekkel fog szembesülni a buszról leszállva.

Horváth Virág

Fotó: Horváth Virág

A Viola utcai buszmegállónál leszállva a buszról a legtöbb gyalogos mostanság azzal szembesül, hogy a járda elfogyott, a munkások dolgoznak, az autók pedig nem nagyon állnak meg azon a környéken; se járda, se lámpa. 

Sajnos a gyalogosok indokolatlan magabiztossággal kezdenek el vonulni az építkezés mellett az úttesten, mint kiderült, talán az okozhatta a félreértést, hogy a nagy piros tábla, amin ez áll: ,,Gyalogos forgalom az út túloldalán!" – sajnos eldőlt. Az is sajnálatos, hogy senkinek nem jutott eszébe ezt felállítani, ahogy a munkások sem jelezték a magabiztos gyalogosoknak, hogy jó lenne, ha körültekintőbbek lennének. 

Újságírónk azonban ennél körültekintőbb, visszaballagott az első zebráig, és a szabályokat betartva ballagott át a másik oldalra. Igen ám, de ha nem akarunk túl nagy kerülőket tenni a körforgalom zebrái körül, akkor a visszatérés az előző oldalra ebben az esetben is kizárólag az úttesten való átszaladgálással kivitelezhető. 

Egy szó mint száz, ne legyünk indokolatlanul magabiztosak sem gyalogosként, sem sofőrként, mert hamar tragédia lehet belőle. 

Fotós: Horváth Virág

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában