Varázslat

2022.12.18. 12:00

Fenyőből készített manó és Mikulás szán (galéria)

Fenyőgallyakból épített manó piros sapkában és kesztyűben, nagy fehér szakállal várja a karácsonyt az ajkai Óvárosban, a Kossuth parkban.

Tisler Anna

Kicsik és nagyok egyaránt örömmel keresik fel a teret

Fotó: Gyarmati László

Dorner László alpolgármester, a Bányásztelep és az Óváros önkormányzati képviselője barátaival az évtizedes hagyomány szerint az idén is ünnepi díszbe öltöztették a teret. Az Ozorai Sándor festő és a Dorner öntöde munkatársai által készített tárgyakat évek óta örömmel fogadják a látogatók. A tér közepén a betlehem és az adventi gyertya jelzi az ünnepet. A gyerekek kedvence a fából készült rénszarvasok húzta piros szán. 

Az Ozorai Sándor által  rajzolt mesefigurák, Pepa malac, Grincs és a manók igazi mesevilágot teremtenek a fák alatt. A közvilágítással egyidejűleg minden este kigyúlnak az ünnepi fények. Az idén újdonság, hogy a Frankel Leó sétányon, a Kosztolányi utcában és a Bányásztelepen kihelyezett manók és fehérre festett deszkákból készült karácsonyfák adják az ünnepi hangulatot január 3-ig. Az óvárosi karácsonyi ünnepséget december 20-án, kedden délután fél négytől tartják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában