Egész napos program

2022.12.04. 16:00

Forralt borok tördemici versengése

Immár tizennyolcadik alkalommal rendezték meg az adventi időszakban a badacsonytördemici önkormányzat által támogatott forraltbor-főző versenyt, amelyen idén huszonegy csapat vett részt.

Szijártó János

A győztes MÁV együttese Horváth Zoltán tördemici polgármesterrel Fotó: Szijártó János/Napló

Egész napos programmal várta szombaton az érdeklődőket a szervező Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület. A faluház udvarán a sokéves hagyományokat folytatva a gőzölgő forralt bor csábító illata terjengett délután, s bár minden részt vevő csapat más alapanyagból, saját recept szerint dolgozott, mégis mindegyik üstnél elismerő szavak, gesztusok jutalmazták a készítőket. 

Horváth Zoltán badacsonytördemici polgármester mikrofonnal a kézben járta végig az együtteseket s érdeklődött a gőzölgő, illatozó nedűk receptjéről, és persze egy gyors bemutatkozásra is lehetőséget biztosított. A forralt borokat szakmai zsűri is értékelte: Borbélyné Galambos Gabriella, Illés Zoltán és Málik Gábor kóstolta, vizsgálta, pontozta a már elkészült műveket. Eszerint a MÁV csapata kapta az első díjat, a másodikat a Badacsonytördemici Ifjúsági és Sportegyesület vehette át, míg harmadik lett a Várpalotai Badacsonydűlő együttese. Különdíjban részesült a badacsonytomaji képviselő-testület forralt bora.

A jó hangulatú eseményen Pados János orvos, tábori lelkész, író halálának 130. évfordulójára is emlékeztek, ugyanis egyik ingatlanját ő hagyta a falura, oktatási intézmény létrehozása céljából. A mai napig itt működik az óvoda. Maga a jótékony célú adventi vásárral egybekötött program Mikulás-váró kézműves-foglalkozással és játszóházzal kezdődött, majd a résztvevők megkoszorúzták az itteni bányász emlékművet. 

A szervezők nevében nyilatkozó Szántai Attilánétól megtudtuk, hogy a jótékony célú adventi vásár bevételét a tördemici óvoda számára ajánlották fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában