Navracsics Tibor gyújtott gyertyát

2022.12.20. 10:00

Forraltbor-főző verseny Veszprémgalsán

A második alkalommal megrendezett forraltbor-főző verseny záróakkordjaként kiosztották a győzteseknek járó díjakat, és meggyújtották a falu adventi koszorújának negyedik gyertyáját a település főterén.

Rednágel Zsuzsa

Navracsics Tibor miniszter és Simon Gábor polgármester Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

 

A borfőzéstől a hideg idő sem vette el a tizenöt induló csapat tagjainak kedvét, sőt kiváló, egyedi fűszerezésű karácsonyi itókák kerültek a szakértő zsűri poharaiba. A képzeletbeli dobogó harmadik helyére, a Szia Uram-Gógánfa csapata, a második helyére a Diótörő-Somlószőlős, az első helyére pedig a Magyar Fogyatékosok Lovas Szövetsége Kerta csapata álhatott fel.

Simon Gábor, a község polgármestere elmondta, mennyire fontosnak tartja, hogy évről évre meggyújtják a gyertyákat az adventi koszorún, melyek közül a szeretetet jelképező negyedik gyertya talán a legfontosabb mindenki számára. Idén erre a feladatra Navracsics Tibor minisztert kérte fel a település vezetője, aki a jelenlévők köszöntése után elmondta, hogy egy hét múlva karácsony lesz, két hét múlva pedig már az új évet ünnepelhetik, ami a jelek szerint sajnos nem lesz könnyű év, de minden nehéz évet át lehet vészelni, hogyha az ember megőrzi az egészségét és a humorát. A miniszter azt kívánta mindenkinek, hogy őrizzék meg az egészségüket, és éljenek békében egymással.

A közös gyertyagyújtást követően a főzőverseny díjazottjai és résztvevői átvehették páros jegyeiket az esti koncertekre, és a falu lakosságával együtt folytathatták az ünnepekre hangolódást, többek között Zalatnay Sarolta táncdalénekesnővel a hajnalig tartó koncertsorozaton. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában