Ételt és adományt adnak

2022.12.08. 16:00

Főznek Balatonalmádinak: hisznek a közösségben

Tornyos Balázs elnök vezetésével a Megfőzzük Almádit Egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy egész éves akcióikhoz hasonlóan, karácsony előtt is ételekkel ajándékozzák meg a város polgárait, vendégeit, és adományokat is gyűjtenek, amelyeket a helyi oktatási intézményeknek ajánlanak fel.

Kovács Erika

Dudásné Pirik Marianna, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium igazgatója átveszi az adományt Tornyos Balázs egyesületi elnöktől Fotó: Önkormányzat/Tabányi Kata

 

Balatonalmádi városi adventi ünnepségei meghittek, közösséget összekovácsolóak idén. A négy városrészből álló település advent négy hétvégéjén négy helyszínen teremti meg az ünnepi hangulatot a helyiekkel. A mostani ezüstvasárnap 17 órától a budatavai tömbbelsőben kínálja finomságokkal az embereket Ivácson Attila. Az egyesület tagjai a négy adventi hétvégén az étel kínálása mellett adományt is gyűjtenek. Minden ételt kínáló tag a saját maga által választott karitatív célra, egy-egy civilszervezetnek gyűjt. Idei akciójukkal támogatták már a Magocskák Óvoda és Bölcsődét, a Nádas Református Óvodát, a Györgyi Dénes Általános Iskolát, a Vörösberényi Általános Iskolát, a Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskolát és a Magyar–Angol Tannyelvű Gimnáziumot. – Elmentem az összes iskolába, óvodába és köszönő szavak kíséretében odaadtam a helyi emberek adományait. Egyesületünkkel nagyra tartjuk a pedagógusok munkáját, és fontosnak a helyi fiatalok támogatását – mondta Tornyos Balázs egyesületi elnök. 

Mint ismert, a Megfőzzük Almádit Egyesület 2016-ban alakult. Balatonalmádiban a nyári szezonon kívül is több rendezvényt szerveznek, ilyen a téltemető és tavaszköszöntő, vagy a már több éve sikeres szezonnyitó. A hatalmas sikert az idei februári első Almádiak napja hozta meg az egyesületnek. Időt nem kímélve, közösséget kovácsoló, maradandó értéket teremtettek Balatonalmádi szezonon kívüli életében.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában