Északbalatoni Ebmentő Egyesület

2022.12.08. 17:30

Füredi óvodások adtak adományt árva állatoknak

Az állatvédelmi témahéthez kapcsolódva adományt adtak át az Északbalatoni Ebmentő Egyesület részére a Csillagkert Balatonarácsi Református Óvodában december 8-án, csütörtökön. Az ajándékot az óvodások, illetve családjuk és az intézmény dolgozói gyűjtötték össze.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A főként kutyatápból álló adományt Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, valamint Kontrát Károly országgyűlési képviselő adta át Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, az Északbalatoni Ebmentő Egyesület elnöke és Bujpál Bernadett, az ebrendészeti telep vezetője részére. Utóbbi és Kurucz Zsuzsanna önkéntes egy-egy kiskutyával, Pannával és Pamaccsal érkezett, akiket nagy örömmel simogattak meg a gyermekek. 

Kontrát Károly szerint lényeges, hogy már gyermekkorban megismerkedjen mindenki az állatvédelemmel, emiatt is fontos a mostani rendezvény, illetve az országos felhívás. 

Szabadi Edit intézményvezető köszöntőjében elmondta, évek óta gyűjtenek a füredi menhelynek, és az állatvédelmi témahéthez való csatlakozást alapvetőnek tekintik. 

A mai gyermekek a jövő állattartói – erről Ovádi Péter beszélt. Kiemelte, a témahét célja, hogy felhívják a pedagógusok, a szülők, a gyermekek figyelmét az állatvédelemre. A felhívásra több mint 1100 intézményben közel 240 ezer gyermek csatlakozott, így együttműködve helyezik fókuszba az említett ügyet. – A mostani adományátadás is jelzi, a társadalom nyitott az állatvédelemre – mondta, majd méltatta az önkéntesek, a civil szervezetek munkáját, mert nélkülük nem lenne állatvédelem. 

Hári Lenke alpolgármester úgy vélte, az állatvédelmi témahét egész évre fókuszál, mert az ügy mindig fontos. Elismeréssel beszélt a református óvodáról, mely csatlakozott az országos felhíváshoz. Gáspár Ákos képviselő, egyesületi elnök köszönettel beszélt az óvodai dolgozókról, a gyerekek szüleiről, akik megszervezték, összegyűjtötték az adományokat. Nagyon fontos, hogy az óvoda csatlakozott az állatvédelmi héthez, illetve az is, hogy bemutassák a menhely mindennapjait, felhívják a figyelmet a felelős állattartásra, az örökbefogadásra. Köszönettel szólt Kontrát Károly és Ovádi Péter munkájáról: képviselik az állatvédő szervezetek érdekeit, támogatják a fejlesztéseket érintő pályázatokat. Így például a füredi menhelyen fűthető kutyaházakat tudtak beszerezni, és nagy segítséget jelentett a támogatás az orvosi költségeknél. 

Az eseményt méltatta Császár Attila református lelkész, az óvoda fenntartójának képviselője is. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában