Jóti-futi

2022.12.04. 07:00

Futva jótékonykodtak idén is a tapolcai trappolók

Több mint százhúsz gyermek és felnőtt futó állt rajthoz a Tapolcai Trappolók Sportegyesület VIII. Jóti-futi versenyén a Malom-tó partján, hogy szebbé tegyék a rászorulók ünnepét.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A szervező egyesület tagjai idén is lelkesen vállalták, hogy bárki helyett szívesen lefutják a köröket a tóparton, csak minél több adomány érkezzen. Ezúttal sem zavarta őket a hideg, nyirkos idő, mindenre elszántan álltak rajthoz. 

Ebben az évben főként tartós élelmiszert és tisztálkodószereket gyűjtöttek, amelyeket aztán a Tapolcai Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet Család- és Gyermekjóléti Központja juttat el az arra leginkább rászorulóknak.  

Amellett a nyáron balesetet szenvedett Nagy Hajnalka háromgyermekes édesanya családjának is gyűjtöttek, hogy az otthonukat akadálymentesíthessék. A családban a férj az egyedüli kereső.  

A jó szándékú futók legkisebbjei nagyjából fél kilométeres kört írtak le a tó körül, a felnőttek pedig az 1200 méteres kört futották le kétszer, háromszor is, ki-ki kedve és erőnléte szerint. A futókat a bemelegítésnél már a Mikulás is várta, a célban pedig meleg gulyáslevest kapott mindenki.  

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában