Szeretet és törődés

2022.12.02. 17:43

Hatszáz hátrányos helyzetű gyermeket láttak vendégül egy füredi hotelben

Az ÁGOTA Alapítvány, a Holnapocska Tábor és a LUA Resort Balatonfüred összefogásával hatszáz, nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermeket lát vendégül és ajándékoz meg a Szabadics család, az említett szálloda tulajdonosai gyönyörű környezetben, egy parádés Mikulás-ünnepségen december 2-án és 3-án. A pénteki eseményen lapunk is részt vett.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos/Napló

- Az ünnepi rendezvény az ajándékozásra, az összefogásra szeretné felhívni a gazdasági szereplők és a társadalom figyelmét, hogy napjainkban még fontosabb a karitatív felelősségvállalás. Ezért, aki megteheti, hogy jót cselekedjen, annak időszerű adni és odafigyelni azokra, akiknek nagy szükségük van erre - mondta Szabadics Zoltán, a LUA Resort Balatonfüred tulajdonosa. 
Felidézte, 13 évvel ezelőtt feleségével, Évával megalapították a Holnapocska Tábort a hátrányos helyzetben élő gyermekeknek. Kilenc éve szervezik meg a gyógyító tábort, azóta együttműködnek az ország gyermekgyógyászati centrumaival. Szerinte a Holnapocska Tábor hosszú távú működését az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvánnyal való összefogás garantálja. 
Kontrát Károly országgyűlési képviselő köszönettel beszélt a szervezőkről, a Szabadics családról, akik Mikulás alkalmából megajándékoznak hatszáz nehéz helyzetben élő gyermeket, majd aláhúzta a karitatív munka jelentőségét. 

Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztos méltatta Balatonfüred, illetve a hotel közösségi erejét, az adakozást, Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítójának munkáját, a gyermekvédelmi gondoskodást, majd aláhúzta a család fontosságát és a szeretetet. Utóbbi jellemezte ÁGOTA Falva megnyitását is. (A központot az ÁGOTA Alapítvány hozta létre Bács-Kiskun megyében, a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek - a szerk.) – A mostani eseményeket szeretet és törődés jellemzi, amire nagy szüksége van a gyermekeknek. Szent Miklós zsákját ne csak decemberben tudjuk telerakni szeretettel - közölte. 
- Hatalmas feladat és felelősség, de egyben csodálatos is, amikor valaki arra vállalkozik, hogy szebbé tegye mások életét - hangsúlyozta Takács Szabolcs, Veszprém megye főispánja, majd aláhúzta az együttműködést, az összefogást. Beszélt a megyei kormányhivatal ünnepi cipősdoboz-akciójáról, melyben több mint 300 dobozt töltenek meg ajándékkal, és juttatják el a lakásotthonokban és a nevelőszülőknél élő gyermekekhez. Ezt jövőre Mikulás előtt is megszervezik. 

- Gazdasági alapja van annak, hogy itt lehetünk, ami az önkormányzat és a Szabadics család együttműködésének az eredménye, mely egyaránt sikeres a várost és a Balatont tekintve - fogalmazott Bóka István polgármester. Hozzátette, az említett család kiemelt társadalmi felelősségvállalást képvisel, segítik a nehéz helyzetben élőket, illetve a hazát. 
Méltatta az eseményt Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke és Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója is.
A 13 éves salgótarjáni Petrezselyem Flóra kérdésünkre boldogan elmondta, ilyen ünnepben még soha nem volt része, minden nagyon tetszik neki, először kapott mikuláscsomagot.
A gyermekeket forró csokival, aprósüteményekkel és fotósarokkal várták, majd finom ebéddel, vacsorával kínálták őket. A Kanizsai Fiatalok Közössége, illetve a Mozaik Társulat kitűnő hangulatú műsora után mindenki ajándékcsomagot is kapott a Mikulás puttonyából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában