Csúnya balesetet okozhattak volna ezek a jégtömbök

2022.12.12. 20:00

Hogy ne landoljon jégtömb a szélvédőn (videó)

Elérkezett az az idő, amikor ugyan még nincs jelentős hó, de az éjszakai fagyok miatt a teherautók tetején keletkező jég az első körforgalomban vagy kanyarban az út szélén, rosszabb esetben a mögöttük haladó jármű szélvédőjén, motorháztetőjén landolhat, akár jelentős károkat is okozva.

NA

 A teherautót vezetők gyakran ebből mit sem érzékelnek, nyugodtan haladnak tovább. Csak mi fogjuk a fejünket, hogy micsoda tortúra lesz a kár javíttatása és a kárigény érvényesítése.

Arra kérjük tehát a teherautósofőröket, hogy – ahogy azt a KRESZ is előírja –, elindulás előtt tisztítsák le a jármű tetejét, ponyváját. Az autósok pedig annyit tehetnek, hogy a téli időszakban a szokásosnál is nagyobb követési távolságot tartanak a járműszerelvények mögött.  

Nagy jégtömbök az út mentén. Képzeljük el, mekkora kárt okoztak volna egy szélvédőn. Egy másik jelenetben az út közepére szóródtak a hó- és jégdarabok. A Házgyári úton jól látható, hogy a telephelyről kifordulva szinte azonnal megszabadult jeges terhétől egy teherautó. Mindez egy videóban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában