Advent

2022.12.21. 11:30

Jótékonysági adventi vásár bevételéből támogatták a somlóvásárhelyi óvodát és iskolát

Advent negyedik vasárnapján jótékonysági vásárral zárták a készülődést a Rozália-kápolna melletti téren a Somló környéki családok.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Marton Zsolt, Somlóvásárhely polgármestere a vásártéren elmondta, ahol béke, elfogadás és szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő közösség épül. Felhívta a jelenlévő családok figyelmét arra, hogy a szeretet ne csak néhány napig, az ünnep idején éljen a szívekben, hanem a hétköznapokon is maradjon velünk.

Németh József római katolikus plébános az adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtását követően a szeretet erejéről és a béke fontosságáról beszélt. A polgármester ezután a képviselő-testület nevében ajándékcsomaggal köszöntötte a Lyra Énekegyüttes tagjait és Bolla Ferencet, Háryné Dénes Évát, Vackó Balázst, Somogyiné Németh Klárát, Németh József plébánost, Balázsi Gergely kántort és Kovács Gábort. A megajándékozottak az idei évben a település közéletében kiemelkedő szerepet vállaltak és segítették a rendezvények létrejöttét.

Ezt követően a Lyra Énekegyüttes előadása, majd Tóth Tünde énekes karácsonyi koncertje következett. A kellemes est folytatásaként forralt bor, forró tea és kürtőskalács várta a kicsiket és nagyokat egyaránt, miközben a Napköziotthonos Óvoda és a Széchenyi István Általános Iskola szülői munkaközössége adventi vásárt tartott, melynek teljes bevételét az óvoda és az iskola támogatására fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában