Advent

2022.12.20. 08:00

Közösségben ünnepeltek Kolontáron

Sváb tánccal, karácsonyi dalokkal ünnepelték a község lakói advent negyedik hétvégéjét.

Rednágel Zsuzsa

Szilinyi Arnold és Jurina Beáta művésznő Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

 

Az együtt töltött idő, a boldog várakozás öröme a legszentebb ünnepre, a karácsonyra való felkészülés örömteli hangulata járta át a kolontári művelődési ház színháztermét. 

Horváth Zoltán polgármester a várakozásról, a szeretteink felé fordulás fontosságáról, az otthon nyugalmáról beszélt az ünnepség elején. Úgy fogalmazott, ez a szent időszak egy olyan átszellemülést jelent, amely szívünkben zajlik le. Változni akarunk, hogy készen álljunk arra, hogy egymás szemébe nézve, egymás kezét megszorítva valóban átéljük a közösséggé válás ünnepét, a családi békesség nyugalmát, a megváltó Jézus Krisztus születését. Kolontár Község Önkormányzata nevében a készülődéshez türelmet, tiszta szívet és szeretteik körében eltöltött, meghitt, boldog karácsonyi ünnepeket kívánt a résztvevőknek. 

Az ünnepi műsorban elsőként a Helyi Kiskórus állt színpadra, majd Szilinyi Arnold és Jurina Beáta fergeteges előadása következett. Az ünnepség végén az Ilcsi Dance Sváb Hagyományőrző Tánckar zárta a műsort. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában