Micsoda este volt!

2022.12.02. 12:00

Már karácsonyi a hangulat a balatonfüredi lakótelepen

Fenyőfák ünneplőben címmel, második alkalommal szervezett karácsonyt a Köztársaság lakótelepen Pálffy Károlyné, Gáspár Ákos és Rojtos Norbert, a terület önkormányzati képviselői Balatonfüreden csütörtökön. A meghitt hangulatú ünnepi rendezvény iránt nagyon sokan érdeklődtek.

Kovács Erika

Nagyon sokan érdeklődtek a lakótelepi karácsony iránt, Balatonfüreden december elsején este

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Szép példája az összefogásnak a lakótelepi karácsony Balatonfüreden, ahová mindenki azt vitt el, amit tudott, így például díszeket a fenyőfákra, finom falatokat, édességeket és forró teát a szeretetvendégséghez, és a később ünnepi díszbe öltöztetett fenyő is felajánlásból érkezett. Az ünnepség már délelőtt megkezdődött, amikor a lakótelep közelében működő bölcsődék és óvodák apróságai, valamint az iskolások feldíszítették a parkokban lévő, kisebb fenyőfákat. Az Eötvös Loránd Általános Iskola diákjai pedig előadták az ünnepi összeállítást, amit majd a karácsonyi ünnepségükön is bemutatnak. A gyerekeket a szervezők meleg teával, mézes puszedlivel kínálták, és választhattak apró ajándékot is maguknak. A lakótelepen egész nap sokan gyönyörködtek a feldíszített fenyőfákban, élvezték a karácsonyi hangulatot az emberek, köztük kisgyermekesek örömmel sétáltak, beszélgettek egymással a szabadban. 

Az ünnepi rendezvény este folytatódott, amikor Pálffy Károlyné utalt arra, hogy nemrég már meggyújtották Balatonfüreden az adventi koszorú első gyertyáját, mely a hitet jelképezi. Úgy fogalmazott a hitnek napjainkban különös jelentősége, nagy szerepe van. Arról is beszélt, hogy mennyi minden történt a lakótelepen azóta, amikor 42 évvel ezelőtt az első lakók beköltöztek. Ezen a részen ma már mintegy ezer lakásban közel háromezer ember él. A lakótelepen minden megtalálható, amire az embereknek szükségük lehet, a szolgáltatások színvonalasak, a lakóhely pedig igényes, gondozott, ideális környezet mindenkinek, ahol kitűnő közösség él. 

Az ünnepi gondolatok után az adventi, illetve karácsonyi hangulatról Horváth Zsolt verkli muzsikával, az Eötvös iskola diákjai és a Kék Balaton Dalkör szép műsorral gondoskodott. Különleges hangulatot teremtett az ünnepi fényfestés, amikor egy épület falára meghitt karácsonyi jelenetet vetítettek a szervezők. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában