Advent

2022.12.03. 19:08

Meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben

Fellobbant a város adventi koszorúján a második gyertya szombaton délután.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A második gyertyát Pálinkás Roland önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) és Szabó János atya, a Veszprémi Főegyházmegye gazdasági helynöke gyújtotta meg. A képviselő arról beszélt, az adventi koszorú első gyertyája a hitet, a második a reményt jelképezi. Pálinkás Roland kiemelte, a járvány után, amikor a szomszédunkban háború dúl, a bizonytalanság ott van a mindennapokban, ugyanakkor a hitből táplálkozó remény erőt adhat, ebben a veszprémi közösség is példát mutat. Megjegyezte, a jövő évi Európa Kulturális Fővárosa 2023 program rendezvényei is a szebb napok reményét szimbolizálják a térségben élők számára. 

Szabó János atya elmondta, a gyertya lángja a hit fényét szimbolizálja. Hangsúlyozta, a hit nem elvesz, hanem hozzátesz az ember mindennapjaihoz és ünnepeihez. Arról is beszélt, a gyertya lángja a békességről is üzen: mindannyiunk vágya a béke. Úgy vélte, ennek megteremtéséhez az első lépés, hogy megbékéljünk önmagunkkal. Ha ez sikerül, békességet sugárzunk a környezetünkre, és ez hozzásegít a családi békéhez, harmóniához is. 

Az eseményen közreműködött Zsilinszky Cecília kántor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában