Nyílt nap

2022.12.26. 09:00

Megismerték az iskola képzéseit

A tapolcai Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium nyílt napján közel 150 diák ismerkedett az intézmény kínálta képzési lehetőségekkel.

Tóth B. Zsuzsa

A gépészek tanműhelye a nyílt napon több alkalommal is megtelt érdeklődő diákokkal

Forrás: iskola

Vellai László igazgatóhelyettestől megtudtuk, hogy a középiskola- vagy szakmaválasztás előtt álló érdeklődők megismerhették az iskola teljes képzési kínálatát, a technikum, a szakképző iskola, a gimnázium nyújtotta lehetőségeket. Leginkább a vendéglátással kapcsolatos szakmák felé fordultak a leendő diákok, de az épületgépészet, a rendészet szintén sokakat vonzott. Nem szorult háttérbe az informatikai és a kereskedelmi képzés sem. A pedagógusok igyekeztek minél többet bemutatni egy-egy óra alatt az adott szakmákból, elárulni minél többet a különféle képzésekről. Sőt, a vállalkozó kedvű diákok akár bele is kóstolhattak némelyik területbe. Kipróbálva ügyességüket a cukrászműhelyben süteményeket díszíthettek, formázhattak, de a gépészek tanműhelye is nyitva állt mindenki előtt, valamint belekóstolhattak a felszolgálók munkájába. 
Az igazgatóhelyettes szerint idén rendkívül komoly érdeklődés övezte az iskola nyílt napjait, különböző bemutatkozásait az egyes rendezvényeken. Összességében több száz diák ismerkedett meg a tapolcai intézménnyel a megye eseményein. Többen újra és újra visszatértek, hogy minél több ismerettel gazdagodjanak a középiskola kiválasztása előtt. Vella László bizalmát fejezte ki, hogy sokan választják majd a tapolcai iskolát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában