Szalagavató

2022.12.03. 14:00

Micsoda tánc volt! Szalagot kaptak a végzős gimnazisták Füreden

A Lóczy Lajos Gimnázium három osztályának 89 tanulója kapta meg pénteken este a szalagot, mely az iskolához tartozás, az elválás, a tinédzserkor lezárásának szimbóluma. Duna Katalin igazgató idén Mező András 12. b osztályos diáknak adta át a Szőr Péter-emlékdíjat. 

Kovács Erika

Fotó: Penovác Károly/Napló

A díj átadásakor egyebek mellett elhangzott, idén kilencedik alkalommal adják át a Szőr Péter emlékére alapított díjat. A világhírű informatikai szakember 42 évesen hunyt el amerikai otthonában, A vírusvédelem művészete című könyvét számos nyelvre lefordították. A rangos elismerést a gimnázium 67. évében Mező András vehette át Duna Katalin igazgatótól, a diák A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tervezi a továbbtanulást. – Sok minden átélt a végzős évfolyam 89 tanulója gimnáziumi évei alatt. Így a vándorlásokat az óraközi szünetekben a főépületből a volt kollégiumba, a szétköltözést hét különböző helyszínre, a digitális oktatást, az új épület birtokba vételét és a járvány fenyegető jelenlétét. A maszkot, a távolságtartást, a fertőtlenítést, a karantént. Tavaly még mindenki maszkban ült a nézőtéren, majd két hónappal később már a szomszédunkban dúló háború menekültjeinek gyűjtöttétek az adományokat. Mindez nem hatott ki a teljesítményetekre – fogalmazott Duna Katalin köszöntőjében. 

Az ünnepi gondolatok után feltűzték az osztályfőnökök a szalagot. A 12. a osztály magyar–angol és magyar–német tannyelvű végzősei között van az országos angol nyelvű tehetségkutató verseny különdíjasa, az angol nyelvű Ki mit tud? aranyérmese, az országos német nyelvi civilizációs verseny győztes csapata, a Lóczy Lajos országos földrajzverseny 8. helyezettje. A sportban is jeleskedtek: vitorlázók, atléták és futballisták is erősítik az osztályt. Osztályfőnökük, Munkácsiné Sárréti Beáta és Kondász Rózsa mindenben támogatta a diákokat. A 12. b osztály felének van már előrehozott érettségije egy vagy több tárgyból. Közép- és felsőfokú nyelvvizsgájuk nagy száma osztályfőnökük és angoltanáruk, Huszár-Mahelszki Marianna munkáját dicséri. A diákok között kiváló kézilabdázók vannak, illetve a Magyarország jó tanulója, jó sportolója díj kitüntetett vitorlázója. A 12. c. osztály tanulói szorgalmasak, kiváló emberek, akikre szép jövő vár. Többen céltudatosan kijelölték karrierjüket, sokat tesznek céljaikért. A szalagtűzés szép mozzanatát adta, amikor a tanulók ünnepélyes körülmények között bevitték az iskola zászlaját a színpadra, majd műsort adtak a diákok, tanárok. 

Forrás: Tóth Tamás

Az est fénypontját jelentette a keringő, amelyet gyönyörű ruhában mutattak be a fiatalok, akik aztán szüleikkel is táncoltak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában