Innovatív és hatékony terápia

2022.12.16. 20:00

Modern készülékeket kapott a Csolnoky Ferenc Kórház

A nyirokér- és a vénás pangásos panaszok megelőzésére, kezelésére, valamint a trombózis megelőzésére szolgáló készülékkel támogatta a Csolnoky Ferenc Kórházban gyógyuló betegek terápiáját a Lions Club Veszprém. A készüléket Leitold László elnök adta át az intézmény főigazgatójának, Töreki-Vörös Ibolyának.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A főigazgató elmondta, vannak olyan terápiás lehetőségek és ápolási funkciók, melyek elviselhetőbbé és hatékonyabbá tehetik az egészségügyi dolgozók munkáját, s ezáltal a betegek gyógyulását is jobban szolgálják. Emlékeztetett: az elmúlt esztendőben nyolc számítógépet kaptak a „veszprémi oroszlánoktól" – akik évek óta támogatják az intézményt –, idén pedig egy terápiás készülékkel gyarapodtak általuk.
Hornyák Lajos, az onkológiai osztály vezetője arról beszélt az átadáson, hogy az innovatív és hatékony terápiát lehetővé tevő eszközt az onkológia osztályon alkalmazzák, a daganatos betegek esetében a műtéti beavatkozás vagy akár maga a betegség többnyire a nyirokrendszer közvetlen vagy közvetett érintettségét is jelenti. Az új berendezés javítja a végtagok keringését és a szöveti oxigenizációt, ami fontos része az onkológiai betegek terápiájának. A nyirokkeringés zavara csökkenti a betegek teherbírását, a munkaképesség elvesztéséhez, rossz közérzethez és akár tartós egészségkárosodáshoz vezethet, ezért ezeket a tüneteket nem szabad elhanyagolni.

A Lions Club Veszprém elnöke, Leitold László a több évre visszanyúló jó kapcsolatot emelte ki köztük és a kórház között. Hangsúlyozta, kizárólag tagjaik adományaiból finanszírozzák adományaikat. Kérdésre válaszolva kiderült, a most átadott készülék egymillió forintba került. 
Hornyák Lajos főorvos alapítványa, az Onko-Technikai Onkológiai Alapítvány emellett egy értékes projektort adott át a kórház főigazgatójának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában