Veszprémben és térségében voltak a legaktívabbak az iskolák

2022.12.07. 20:00

Nagy siker az Állatvédelmi témahét

Állatvédelmi témahét indult néhány napja, amelyre már több mint 130 ezer gyermeket regisztráltak. A hét az állatvédelemről, a felelős állattartásról és az állatokkal való helyes bánásmódról szól közel 1140 oktatási intézményben.

Juhász-Léhi István

Állatvédelmi témahét a Nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskolában

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A szerda reggelt Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos, országgyűlési képviselő a nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskolában kezdte. Nem véletlenül. – A témahét egyedülálló kezdeményezésnek tekinthető – fogalmazott. – Nagyon örülök, hogy el tudtuk indítani. Nem számítottunk ilyen nagyszerű fogadtatásra.

Pedig siker lett: országszerte csaknem 1140 oktatási intézmény jelentkezett a témahétre, amiben a pedagógusok munkája is benne van.

– Külön öröm számomra, hogy Veszprémben és térségében voltak a legaktívabbak az iskolák – jelentette ki Ovádi Péter. – Ezt látjuk Nemesvámoson is, ahol óriási az aktivitás. 

A témahétnek a kormánybiztos szerint lesz folytatása, hiszen a cél az volt, hogy az állatvédelmet bevigyék az iskolákba.

– Arra törekedtünk, hogy a témahétre ajánlott tárgyköröket minél közelebb hozzuk a helyi sajátosságokhoz – ezt már Birher Krisztina, az intézmény igazgatója nyilatkozta. – Azért is, mert a gyerekek sokkal könnyebben tudnak azonosulni egy témával, ha közben ismerősökkel találkoznak.

Ezért is alakult úgy, hogy a Veszprémi Állatkert orvosát, az iskola egyik diákjának édesapját is meghívták, hogy tartson előadást az állatkertek szerepéről. Ugyanakkor egy volt diákjuk a kutató-mentő kutyakiképzésről mesélt a gyerekeknek. Mindezek mellett az iskola egy lovas versenyzővel is büszkélkedhet, aki a felelős lótartásról osztotta meg gondolatait a gyerekekkel, illetve egy pedagógus kolléga a terápiás kutyák kiképzésével foglalkozik, és ennek kapcsán avatta be a hallgatóságot a kulisszatitkokba.

 

– Készítettünk egy fotómontázst, amely a családok körében hatalmas népszerűségnek örvend – mutatott az igazgató az iskola folyósán látható fényképekre, melyeken a gyerekeket a saját házikedvenceikkel örökítették meg. – Részt veszünk az adománygyűjtésben is, a helyi állatmenhelynek fogunk tápot gyűjteni. Cél az ötezer kilogramm elérése.   

Elhangzott az is, hogy az intézmény ökoiskola, és a tantestület nagy része állatbarát. Az iskola életében kiemelt téma az állattartás, mert hiszik, hogy ez a korosztály még nyitott, és lehet jó irányba változtatni a szemléleten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában