Szeretetben szolgáltak

2022.12.06. 17:30

Nyugdíjas pedagógusokat díjaztak a megyeszékhelyen

Emlékdiplomával köszöntötték a veszprémi városházán a jubiláló pedagógusokat kedden.

Marton Attila

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az ötven, hatvan, hatvanöt és hetven éve végzett pedagógusok arany, gyémánt, vas és rubin díszoklevelet vehettek át. Brányi Mária alpolgármester (Fidesz–KDNP) köszöntőjében kiemelte, az emlékdiplomával kitüntetett pedagógusok generációk sorát nevelték a szépre, a jóra és az igazra. Munkájuk során a gyermekek testi, lelki fejlődéséről gondoskodtak. Hozzátette, szeretetben szolgálták a gyermekeket, akik a törődésnek hála nemzedékről nemzedékre megvalósítják álmaikat. 

Emlékdiplomákat adtak át
Fotós: Penovác Károly/Napló

Arany díszoklevelet vehetett át az ötven éve megszerzett oklevele elismeréseként Botos Zsuzsanna, Cseresznyés Béláné, Ellmann László Jánosné, Fogarasi Istvánné, Imre Frigyesné, Inotai Gyuláné, Kozma Istvánné, Szelényi Géza, Szelényi Gézáné, Varga Sándorné és Vörös Lászlóné. 
A hatvan éve oklevelet szerzett pedagógusok, Pákh László Ferencné (távollétében fia vette át az elismerést) és Tóth József Györgyné, gyémántdiplomát kaptak. A hatvanöt éve oklevelet szerzett Csaby József Csaba és Dongó Elemér vas díszoklevelet vehettek át. 
Rubin díszoklevelet kapott Horváth Tivadarné, aki hetven éve szerezte meg oklevelét. 
Az emlékdiplomákat Brányi Mária és Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő adták át a jubiláló pedagógusoknak. 
Az ünnepségen közreműködött a Táltos Alapfokú Művészeti Iskola dózsás néptánccsoportja és a Kis-Bakony táncegyüttes. A fiatalok felcsíki táncokat adtak elő, amelyeket Vargáné Földházi Ildikó és Varga István tanítottak be a diákoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában