Az éghajlatváltozás a történelmet is befolyásolta

2022.12.10. 15:00

Ökonap a környezettudatosság jegyében

Egy ökonap keretében Somlai Szilárd, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársa tartott érdekes előadást Környezettudatosság napjainkban és a természetes életközösségek állapota címmel a közelmúltban a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola tanulóinak.

Szabó Péter Dániel

A fiatalok érdeklődve figyelték az előadást

Fotó: Németh Melinda Brigitta

Az előadó hangsúlyozta, az éghajlatváltozások megváltoztatták a történelmet. Kréta szigetén a minószi civilizáció pusztulását okozták, míg a Római Birodalom terjeszkedését elősegítették.

– Sajnos az emberiség eltávolodott a természettől és tevékenységeivel klímaváltozást okoz, amely gyorsan, már egy emberöltő alatt is komoly következményekkel jár. A bioszféra sérülékeny, összetett rendszer, amelynek állapota visszahat az emberiségre. A természet részei vagyunk, nem rajta kívül és pláne nem felette állunk – hangsúlyozta a tornateremben összegyűlt diákság előtt Somlai Szilárd.

A Balatonfüredi Erdőért Alapítvány és a szülők támogatásával megvalósult öko-nap második felében a balatonfüredi iskola tanulói „A tölgy az erdő szíve” című filmet tekinthették meg, amely feltárta számukra a természet szemmel nem látható csodáit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában