Nemes hagyomány

2022.12.22. 20:00

Örömet szereztek a beteg gyermekeknek

Személyre szóló ajándékokat kaptak a Csolnoky kórházban gyógyuló gyermekek csütörtökön.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A jótékonysági adományozást 31. alkalommal szervezte meg a Kukkantó Egyesület. A nemes hagyomány a járvány alatt sem szakadt meg, tavaly és tavalyelőtt a portán adták át az ajándékokat. A civil szervezet kezdeményezéséhez idén a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom helyi csoportja és a veszprémi Plazma Center is csatlakozott. 
A nagylelkű felajánlásnak köszönhetően a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályán lábadozó mintegy huszonöt gyermek többféle, személyre szóló ajándékot vehetett át. A vérplazmacentrum plüssjátékokat vitt a gyermekeknek. A Kukkantó Egyesület tagjai friss gyümölccsel ajándékozták meg az apróságokat, míg Héthelyi Réka, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom helyi vezetője színezőket és játékokat adott át a gyógyuló kicsiknek. A jó hangulatról a Doktor Bohóc Mosolyszolgálat gondoskodott, tagjaik kórteremről kórteremre járva vidították fel a gyermekeket. 

Somody Zsuzsanna, a Kukkantó Egyesület elnöke örömét fejezte ki, hogy idén több támogató is csatlakozott a kezdeményezésükhöz, amely hozzájárul tagjaik empátiás készségeinek fejlesztéséhez is. Az adományátadón ugyanis közreműködtek az egyesület ifjú tagjai, Rábel Dorina szavalt és furulyán játszott, Nagy Hunor verset mondott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában