Cipősdoboz-akció a kormányhivatalban

2022.12.14. 17:30

Rászoruló gyermekek karácsonyát teszik szebbé

Idén is sikert aratott a kormányhivatalban meghirdetett cipősdoboz-akció, csaknem 450 ajándékkal teli doboz gyűlt össze.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Takács Szabolcs főispán felidézte, idén ötödik alkalommal hirdették meg a jótékonysági akciót a kormányhivatal munkatársainak. A felhívás idén is sikert aratott, a kormányhivatal valamennyi szervezeti egységéből érkeztek ajándékkal teli cipősdobozok. Összesen 447 csomag gyűlt össze, amelyet két szervezetnek, a Várpalota Térségi Népjóléti Gondozási Központ Család- és Gyermekjóléti Központjának, valamint a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónak ajánlottak fel.
Az ajándékokat jelképesen Takács Szabolcs adta át Feketéné Barabas Csillának, a gondozási központ intézményvezetőjének és Majerné Gulácsi Tündének, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Veszprém megyei nevelőszülői hálózata szakmai vezetőjének a megyeháza Szent István-termében szerdán. 

A főispán elmondta, évről évre a megye más pontján működő szervezetnek segítenek. Az ajándékokat 8–18 év közötti gyermekek kapják. A dobozok – amelyeken szerepel, hogy milyen nemű és hány éves gyermeknek szánták – a többi között könyveket, plüssjátékokat, illatszereket és írószereket rejtenek. Az ajándékokat a kormányhivatal munkatársai szállítják ki a napokban a két szervezetnek. 
A térségi gondozási központ nyolc településen lát el szolgáltatási feladatokat, a csomagokat rászoruló nagycsaládosoknak juttatják el. Az alapítvány nevelőszülői hálózatot működtet Veszprém megyében, ahol családjukból kiemelt gyermekek élnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában