Kiemelt fontosságú beruházás

2022.12.16. 07:00

Sokat spórolhatnak: korszerűbb lett az alsóörsi iskola

Mintegy 93 millió forint uniós, illetve kormányzati támogatással, valamint több mint húszmilliós helyi önkormányzati forrásból energetikai korszerűsítést végeztek az alsóörsi Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlásközpontnál. A beruházást karácsonyi ünnepség keretében december 15-én, csütörtökön adták át.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kontrát Károly országgyűlési képviselő egyebek mellett kiemelte, erős, összetartó közösség él Alsóörsön. A kitűnő együttműködésnek köszönhetőek a településen megvalósított fejlesztések; ilyen volt korábban például a Varázserdő kialakítása, valamint az, hogy egy vízparti terület, illetve ingatlan állami tulajdonból az önkormányzathoz került. 
Ajándéknak nevezte Hebling Zsolt polgármester a megújult iskolát, majd külön köszönettel szólt Kontrát Károly országgyűlési képviselő, a kormány, valamint a megyei önkormányzat, így Polgárdy Imre megyei elnök és Vörösmarty Éva alelnök támogatásáról, segítségéről. Aláhúzta, az energetikai korszerűsítéssel jelentős megtakarítás várható. Méltatta a beruházást Török Tamás, az intézmény igazgatója is, aki beszélt a nehéz helyzetű családok és a Kárpát-medencei magyar intézmények számára szerevezett adománygyűjtésükről.

A köszöntők után Kálmán Csaba református lelkész vezetésével hálaadó, közös imádságon vehettek részt a megjelentek. Mint ismert, Alsóörs önkormányzata pályázatot nyújtott be év elején a Veszprém megyei önkormányzat Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívására. A munkálatok során kicserélték az épület nyílászáróit, korszerűbb lett az árnyékolás, külső homlokzati hőszigetelést végeztek, új kazánok beszerelésével korszerűsítették a fűtést. A beruházás kiemelt fontosságú, tekintettel az energia árára, az egyre dráguló karbantartási költségekre. 
Az ünnepségen alkalomhoz illő verset mondott Oczella Margaréta 8. osztályos tanuló, majd a 4. osztályosok szép karácsonyi műsort adtak. Ferenczy Gábor alpolgármester pohárköszöntőjében az advent és a karácsony szépségéről beszélt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában