Száz csomag rászorulóknak

2022.12.07. 14:00

A Zirci Anonim Angyal kilencedik adventi meglepetése

Kilencedszer ajándékozott élelmiszercsomagokat a bakonyi városban élőknek a magát Zirci Anonim Angyalnak nevező adományozó.

Rimányi Zita

Nevét nem szeretné közzétenni a jótékony segítségnyújtó, de karácsony előtt nem feledkezik meg a rászorulókról, ezért a nyolcvan dobozt, amit összeállított, a Magyar Vöröskereszttel együttműködve juttatja el nekik. Került azokba többek közt édesség, rizs, tészta, keksz, puding és tea, csomagonként összesen kilencezer forint értékben. Mikulás-napon osztották ki önkéntesek nagycsaládosoknak, tartósan betegeknek, egyedülállóknak. Egész évben tartják velük a kapcsolatot, figyelnek arra, kire kell adventkor is gondolniuk. Összesen százan mehettek el a művelődési házban kialakított átvevőpontra, ez pedig annak köszönhető, hogy a Vöröskereszt boltokban szervezett élelmiszergyűjtése révén még kiegészítették Zircen a nyolcvan csomagot hússzal, ezek a vásárlók adományai. 

Önkéntesek vettek részt Mikulás-napon az adományok átadásában, képünkön Zádori Tibor veszi át az élelmiszercsomagot
Fotós: Rimányi Zita/Napló

Magyar Lászlóné Anikó, az egyik szervező azt szintén elmondta lapunknak, hogy összehangolja tevékenységét advent előtt is a bakonyi városban a Vöröskereszt a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központtal és a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitásszal, többek közt azért, hogy minden rászorulónak egyformán jusson támogatás. A szervezetek együttműködésük révén ezúttal az említett élelmiszercsomagok mellett egy zirci egyéni vállalkozó révén savanyú káposztát és céges felajánlás révén tisztítószereket is hazavihettek a megajándékozottak.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában