Balatonfüredi Lions Club

2022.12.11. 11:16

Szebbé teszik sok család és idős ember karácsonyát

Nagy mennyiségű tartós élelmiszert, tisztálkodási és tisztítószert, illetve pénzadományt gyűjtött a Balatonfüredi Lions Club (BLC) és Gáspár Ákos önkormányzati képviselő a nehéz helyzetben élő családoknak, időseknek a helyi Tescóban december 10-én, szombaton. A gyűjtést december 11-én és 16-án is folytatják, melyben továbbra is támogatja őket az említett bevásárlóközpont.

Kovács Erika

Nehéz helyzetben élő családoknak és időseknek gyűjtöttek

Forrás: Balatonfüredi Lions Club

– Tarts velünk, mert segíteni jó! elnevezéssel immár negyedik éve szervezi meg november közepétől a BLC az adventi adománygyűjtést – mondta Győri Anita korábbi elnök. Kezdeményezésükhöz a városban működő üzletek, szolgáltatók csatlakoznak, amelyek, akik eladott termékeik, kínálatuk árából ajánlanak fel a nemes célra. Emellett a BLC tájékoztató plakáttal együtt perselyt is elhelyezett ezeken a helyeken, így pénzadományt is gyűjtenek, amit utalványok formájában adnak át ünnep előtt. Szombaton segítő szándékú emberek jóvoltából nagy mennyiségű tartós élelmiszert, tisztálkodási és tisztítószert, illetve pénzadományt sikerült összegyűjteni a szupermarketben a rászorulóknak, a pénzt a többi holmival együtt szintén vásárlási utalványra átváltva adják át karácsony előtt. 

Egy virágüzlet is csatlakozott a karitatív akcióhoz, ahol adománygyűjtő dobozt is elhelyeztek
Forrás: Balatonfüredi Lions Club

– Nem volt kérdés, hogy idén is csatlakozom a kezdeményezéshez, hogy ismét közösen indítsuk el a már hagyományos karácsonyi adománygyűjtésünket a rászoruló idősek, családok részére – hangsúlyozta Gáspár Ákos önkormányzati képviselő. Mint elmondta, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is felvették a kapcsolatot a helyi védőnőkkel, egyesületekkel, az önkormányzat szociális osztályán dolgozókkal, akik összegyűjtötték azokat az időseket, családokat, akiknek a legnagyobb szükségük van a segítségre. – Fogjunk össze, segítsünk együtt a rászorulókon! – fogalmazott. A gyűjtést december 11-én 9–13 óra között és december 16-án 14–16 óra között folytatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában