Kinevezés

2022.12.08. 19:00

Új igazgató a balatoni kulturális központ élén

Magyar Kinga a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár új igazgatója december elsejétől, aki már október vége óta egyeztet, dolgozik, szinte minden napját az irodákban tölti – derült ki az Új Almádi Újságból.

Kovács Erika

Magyar Kinga (balról) és a korábbi igazgató, Fábiánné Sáray Anna a kulturális központnál Fotó: Önkormányzat/Tabányi Katalin

A budapesti születésű Magyar Kinga Zircen nőtt fel, majd a család Veszprémbe költözött. Itt felkereste fel a város akkori művelődési központját, a Dimitrovot, ahol csatlakozhatott a színjátszó csoporthoz. Gimnáziumi évei alatt esténként a színházban jegyszedőként dolgozott, minden előadást megnézett. Több mint tíz évig dolgozott színházakban, volt ügyelő, rendezőasszisztens, kipróbálta magát a színpadon. Érdekelte a pszichológia, szociális munkás diplomát szerzett, de néhány év múlva visszatért a kulturális területre. A Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. rendezvényszervezője lett, majd a közművelődési munkatársak csoportvezetője. Több nagyrendezvényt is szervezett, mint a Balatonfüredi Borhetek, a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál. Balatonalmádiban volt a család nyaralója, ahol már gyerekkorában a nyarakat töltötték, aztán a férjével és a fiával ideköltöztek. 

Terveiről kifejtette, a legfontosabb, hogy megismerkedjen a város kulturális életének képviselőivel, beszélgessen velük, meghallgassa elképzeléseiket, kidolgozzák a közös munkát. A város településszerkezete egyedi megoldásokat kíván, a Pannónia minden városrész kulturális jólétéért felel. Balatoni városként feladat a nyaranta érkező turisták, nyaralótulajdonosok kulturális igényeinek a kiszolgálása. Fábiánné Sáray Annától biztos alapokon álló intézményt vehet át. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában