250 millió forintos beruházás

2022.12.15. 17:00

Újabb turisztikai attrakcióval gyarapodik Alsóörs

Csaknem 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el Alsóörs önkormányzata a Vízen, földön és két keréken - Zöld tengely turisztikai fejlesztés Alsóörsön című projektre, közölte Hebling Zsolt polgármester.

Kovács Erika

Ezzel a kemping szomszédságában létrehoznak egy horgász-halász bemutatóhelyet, közösségi teret és pihenőhelyet. Itt kialakítanak egy zöld, illetve aktív, úgynevezett turisztikai tengelyt a horgász stégtől a Varázserdő melletti, kerékpáros élményparkig, ahol a bringásokat pihenőhely fogadja, szervizoszloppal. Ez a beruházás már folyamatban van. A projekt keretében eszközbeszerzés is történt, eszerint a Veszprém Vidéki Horgász Egyesület részére csónakokat, horgász eszközöket és csónaktároló mobilházat vásároltak.

A fejlesztés a Terület és Településfejlesztési Operatív Programon belül a Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható, turizmusfejlesztés című pályázati forrásból jön létre. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A polgármester arról is beszélt, hogy a munkát idén márciusban megkezdték, és a tervek szerint jövő év június végén befejezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában