Jótékonyság

2022.12.04. 15:30

Veszprém megyei óvodások ajándéka kárpátaljai kisgyermekeknek

Steinbach József dunántúli református püspök, a Balatonalmádi Református Egyházközség lelkipásztora adta át a gyülekezet által fenntartott Nádas Református Óvodában Kálmán Csaba, a Magyar Református Szeretetszolgálat kurátora részére az Rokalyné Csizmadia Margit vezette intézmény által összegyűjtött játékokat a minap, hogy azokat az alapítvány még karácsony előtt eljuttathassa Kárpátaljára.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A gyűjtést rendkívül nagyra tartotta, illetve méltatta köszöntőjében Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, a Balatonalmádi Református Egyházközség lelkipásztora és Kálmán Csaba, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi tagja. Mint ismert, a Magyar Református Szeretetszolgálat 2006-os fennállása óta évente több tízezer rászorulót támogat Kárpát-medence-szerte, mely szolgálathoz évről-évre adományozók ezrei csatlakoznak. A rendszeresen meghirdetett programok mellett ebben az évben, az orosz-ukrán háború kitörése miatt minden eddiginél több adományt juttatott Kárpátaljára az egyházi karitatív szervezet, mely missziót a Dunántúlról és Veszprém megyéből is több száz felajánló segített tárgyi adományával vagy önkéntes szolgálatával. Az adventi időszakhoz érkezve négy Veszprém megyei óvoda összefogásának köszönhetően 109 kárpátaljai kisgyermek karácsonya válhat örömtelibbé. A határon túli Tiszaágtelek, Badaló, Szolyva és Gút települések óvodásai egy-egy papírlapon juttatták el „karácsonyi angyalaiknak”, hogy milyen játéknak örülnének a legjobban – Balatonalmádi, Balatonarácsi és Balatonfüredi Református Óvodákba, valamint az Alsóörsi Napraforgó Óvodába járó gyermekek és családjaik pedig valóra váltották a kárpátaljai gyermekek álmát. A magyar óvodások, illetve családjaik által megvásárolt ajándékok pénzbeli értékénél is jelentősebb az a lelki értéke a kezdeményezésnek, hogy a határon túli gyermekek, akik az elmúlt hónapokban a légi szirénák hangjait hallják naponta, ennek a meglepetésnek köszönhetően néhány pillanatra elfelejthetik az őket körülvevő háborús krízist, és kizárólag az önfeledt játékra koncentrálhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában