Helyi közélet

2023.01.17. 14:00

A borokat ünneplik Vince-napon Balatonfüreden

A borászatok, a jó balatoni borok állnak a Vince-napi borünnep, illetve nyitott pincék rendezvénysorozat középpontjában, amit Balatonfüreden rendez meg a Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség és a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. január 20. és 22. között.

Kovács Erika

A program január 20-án, pénteken délben pincelátogatásokkal kezdődik a szervező hegyközség borászatainál, majd ezzel is folytatódik másnap. Vasárnap Bóka István polgármester és Baloghné Király Mónika hegyközségi elnök mond köszöntőt az arácsi népházban délután fél kettőkor. Feldman Zsolt államtitkár a Balatonfüred-Csopaki Borvidék borászatainak erősítését segítő agrárpolitikai eszközök, Szőke Barna Árpád, a Szőlészeti és Borászati Intézet Badacsonyi Kutató Állomása igazgatója pedig a tavalyi év tapasztalatai szőlész-borász szemmel című előadását lehet meghallgatni. Az ünnepen megszentelik a szőlővesszőket, amelyen Bátki Dávid Géza református lelkész mond áldást. A Vince-napi borünnepen a Balatonfüred Néptánc Együttes ad műsort Bácsi Gabriella vezetésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában