Olvasónk írja

2023.01.23. 12:00

Anya húzta lányát

A lányt amúgy nem kellett és nem kell húzni. Ügyes, törekvő. Csupán egy lelkes, tanulni vágyó, segíteni akaró anyuka azt gondolta, együtt készül gyermekével az angol nyelvvizsgára. Támogatásként. Persze őt is érdekelte, vajon „idős” fejjel forognak-e azok a kerekek odafönn. Forogtak.

Az amúgy nyelvi tagozatos kislány nagy szorgalommal vetette bele magát a tanulásba, élvezett minden percet, amit anyukájával együtt töltött. Együtt tanulva.

 

Sok gyakorlás és egymást erősítő napok után elérkezett az idő, anya és lánya együtt mentek nyelvvizsgázni. A szokásos megmérettetés várt rájuk: szövegértés, szövegalkotás, beszélgetés, szituációs gyakorlat. Mindent kiválóan teljesítettek. Egymást erősítve, egymásnak bizonyítva. Követendő példa, igaz „mese”, melynek szereplői Mayer Zseraldina tanárnő és Veilandics Amira nevű gyermeke. Egy 43 és egy 14 éves. Friss nyelvvizsgások. Sikeres nyelvvizsgások. 

Járják be okulásként e sorok a világot: a nyelvtanulás és a nyelvvizsgázás kortalan. Nem lehetetlen. Együtt kimondottan élvezetes, főként, ha sikeres.        

Czobor Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában