Disznótor Balatonfüreden

2023.01.29. 18:00

Ceremónián nevezték el az arácsi pálinkát

A finom falatoké, a pálinkáé és a táncé volt a főszerep szombaton a Balatonfüred arácsi városrészén, az Arácsért Alapítvány által szervezett disznótoros rendezvényen, a helyi Szent Benedek Középiskola udvarán.

Kovács Erika

Fotó: Penovác Károly

Kontrát Károly országgyűlési képviselő kérdésünkre a közösség jelentőségét, illetve a hagyományőrzést emelte ki a rendezvény kapcsán, amit kiválónak, régi arácsi programnak nevezett Bóka István polgármester. Kovács Örs, az alapítvány kuratóriumi elnöke azt mondta, örömmel szervezték meg a gasztronómiai eseményt, mely sok vendéget, köztük családokat, gyerekeket vonz a téli Balatonhoz. Hári Lenke alpolgármester, az arácsi városrész önkormányzati képviselője egyebek mellett a nagy múltú rendezvényt méltatta. Aláhúzta, a disznótoros pedig régi családi hagyományt elevenít fel. Molnár Judit képviselő, kuratóriumi tag örömmel szólt arról, hogy a mostani remek találkozási lehetőség, mely összehozza az embereket, még Sopronból is érkeztek vendégek. 

Az arácsi disznótorosra elkészítették saját pálinkájukat a szüret utáni törkölyből, amit a névadó ceremónián Arácsi szédítőnek neveztek el. A rendezvényre a jó hangulat mellett a télies gasztronómiai kínálat is jellemző volt, ugyanis finom disznótoros ételeket, forralt bort és meleg teát kínáltak. Népek táncai címmel, Tímár Lajos vezetésével pedig táncházba hívták a vendégeket. A disznótoros ismét zöld esemény volt, a szervezők azt kérték, a környezet kímélése érdekében mindeni vigyen magával poharat, tányért, evőeszközt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában