Betyár egy társaság

2023.01.04. 11:00

Veszprém és Fejér vármegyei lovas barátok találkoztak Ősiben

A Veszprém és Fejér vármegyei lovasokat is soraiban tudó társaság tagjai kiváló hangulatban érkeztek a gyülekezőhelyre a kistelepülésen.

Hajdú Marianna

Fotó: Hajdú Marianna

Különböző lovasegyesületekből jöttek, de már több mint tíz éve alkotnak egy csapatot lovas baráti társaságként. Az bennük a közös, hogy mindenki saját lóval büszkélkedhet, van, aki többel is. Lovaik a hobbijuk, de életük része is. Mindenki a főállása mellett foglalkozik az állatok tartásával. Nagyon büszkék arra, hogy lovaikat saját maguk tartják, senki sem vesz igénybe bértartást.

A Várpalotáról, Berhidáról, Polgárdiból, Sárszentmihályról, Sárkesziről, Úrhidáról és Nádasdladányból érkező csapattagok rendszeresen összejárnak az év folyamán. Év közben közös túrákra, lovas kirándulásokra indulnak együtt, a Bakonyba vezető túráik rendszeresek. Rendezvényeken is részt vesznek, legfőképpen hagyományőrző programokon, ahol műsort is előadnak. A rendezvénynek megfelelően öltöznek be huszárnak, betyárnak, de akár labancnak is. 
Jókedvüket és humorukat egy percig sem rejtik el. A kérdésemre, hogy miért lovagoltak el idáig ebben a hideg időben, azt felelik, eljöttek otthonról, mert félnek az asszonytól. Betyár egy társaság. 

Sokszor összejönnek, és mivel nagy a távolságra élnek egymástól, valahol félúton találkoznak és tábort vernek egy-egy találkozó alkalmával, mint ezúttal ts tették egy évbúcsúztató ebédre és beszélgetésre. Az elfogyasztott étel után hamar hazaindulnak, igyekeztek még napnyugta előtt hazaérni. Van, akinek 25 kilométert kell lovagolnia hazáig. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában