Főzőverseny

2023.01.28. 18:00

Forralt bor és munkagép átadás Nemesgulácson

Az immár tizenhatodik alkalommal megrendezett forralt bor főzőverseny ezúttal munkagép ünnepélyes átadásával és születésnapi köszöntővel egészült ki szombaton Nemesgulácson.

Szijártó János

Új munkagépet adtak át Nemesgulácson a szombaton tartott forral bor főzőversenyen

Fotó: Szijártó János

A közösségi és rendezvénytéren Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő és Vörösmarty Éva, a Veszprém Vármegyei Önkormányzat alelnöke adta át a Magyar Falu Program pályázat által nyert munkagépet.

Fotós: Szijártó János

- Másfél éve adtuk át ezt a közösségi teret a Balatoni Fejlesztési Tanács támogatásának jóvoltából. Az azóta eltelt időben számos jó hangulatú rendezvényen használta ezt a remek helyszínt Nemesgulács közössége, ahogy arra a mostani forralt bor főzőverseny is jó példa. Egyben gratulálok a Magyar Falu Program segítségével nyert új traktorhoz - mondta Navracsics Tibor köszöntőjében.

Fotós: Szijártó János

Vörösmarty Éva úgy fogalmazott, hogy a Veszprém Vármegyei Önkormányzat örül minden fejlesztésnek, rendezvénynek, amelyek a vármegyében élők érdekeit szolgálják. A beszédek után  Beke Zsolt atya megáldotta az új munkagépet, majd a őt köszöntötték tortával és énekkel a helyi hölgyek, ötvenedik születésnapja alkalmából. Természetesen a forralt bor főzőversenyen résztvevő tizenkét csapat bográcsaiban készültek az illatos, forró nedűk, amelyet kiegészített a zsíros kenyér, a pogácsa, a tócsi és persze a vidám zeneszó. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában