Helyi közélet

2023.01.23. 19:00

Gyerekek szavalták a Himnuszt

Kemeneshőgyészen is megemlékeztek a 200 éves Himnuszról.

NA

Forrás: Önkormányzat

1823. január hava termékeny hónap volt a magyar kultúra számára. Megszületik Petőfi Sándor költő, szabadságharcos, ekkor látja meg a napvilágot Madách Imre, a magyar irodalom és drámaköltészet kiváló alakja, és ma éppen 200 éve annak, hogy Kölcsey Ferenc befejezte a Himnusz megírását – kezdte ünnepi köszöntőjét Kovács Tamás polgármester a magyar kultúra napja alkalmából Kemeneshőgyészen megtartott rendezvényen. Ezt követően Kölcsey életútjáról, a Himnusz megszületésének, ismertté válásának és alkotmányba foglalásának történetéről tartott előadást. A műsorban kemeneshőgyészi gyerekek szavalták el a költemény minden versszakát, majd a köszöntő végén a jelenlévők közösen is elénekelték a Himnuszt.

A kulturális rendezvény egy, az 1848-as szabadságharc, illetve az Osztrák–Magyar Monarchia idején játszódó, a magyar nemzeti identitást erősítő film vetítésével zárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában