Útfelújítások

2023.01.30. 17:33

Határidőn túl is vontatott a kivitelezés Veszprémben

Továbbra is döcögősen haladnak az útfelújítási munkák a vármegyeszékhelyen, a Jutasi úton például tavaly nyár óta kint vannak a sebességkorlátozó táblák.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos

 

Ahogyan az a múlt heti közgyűlésen elhangzott, az önkormányzat késedelmi kötbérigénnyel él a kivitelező Swietelsky Magyarország Kft.-vel szemben a munkálatok elhúzódása miatt. Az útfelújítások menetével kapcsolatban többször kerestük a kivitelezőt, azonban megkereséseinkre nem reagált. Szerettük volna megtudni, az egyes helyszíneken meddig tartanak a munkálatok, mikor végeznek az útburkolati jelek felfestésével, és meddig maradnak kint a 30 kilométer per órás sebességkorlátozó táblák. 

Érdemes felidézni, hogy a Cholnoky Jenő és a Cserepes utcában tavaly szeptemberben kezdődtek meg a munkálatok. Bár a Cholnoky út korszerűsítése lényegében elkészült, egyelőre csak a zebrákat festették fel, más útburkolati jelet nem. A Cserepes utcában hétfőn a mentőállomás előtti útszakaszon aszfaltoztak, a járda pedig még több ponton nem készült el. A Budapest úton – ahol november elején kezdődtek el a munkálatok – azt tapasztaltuk, a kivitelező több helyen visszabontotta a már elkészült szegélyt. A felújítás alatt álló szakaszon egyelőre csak az alsó kötőréteg készült el, a két végponton – a plázánál és a Cholnoky úti lámpás kereszteződésnél – pedig egy-egy darabon még az ősszel felmart aszfalt nehezíti a közlekedést. Az Almádi úton néhány száz méter újul meg. A szakaszon a buszmegálló alapozására készülhet a kivitelező: a forgalmas út mindkét irányban járható, de a közlekedőknek sávszűkítésre kell készülniük. A Jutasi út aszfaltozása novemberben készült el, de még hétfőn is kint voltak a 30 kilométer per órás sebességkorlátozó táblák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában