Olasz hét a szakképzőben

2023.01.23. 08:00

Hideg télben forró percek

Az Acsády szakképző iskolában ismét „kifőztek” valamit: olasz hetet szerveztek színes programokkal, ínycsiklandozó kóstolóval.

Olvasónk

Forrás: Pixabay.com

Az ökomunkacsoport és a DÖK szervezésében (előbbi vezetője Mayer Zseraldina, utóbbi segítő tanára pedig Györke-Horváth Tünde), a 10. Y osztály közreműködésével Olaszországról olvashattak a diákok és tanárok a folyosón lévő, igényesen megszerkesztett, szépen kivitelezett plakátokról. Érdekességben nem volt hiány, a csodás olasz lankák mellett a lélegzetelállító nevezetességek is sok kíváncsi tekintetet vonzottak, a hamisítatlan és utánozhatatlan olasz ízek szerelmesei is sok érdekes információval (receptek és konyhai fortélyok) gazdagodhattak. 

A vendéglátós szekció jóvoltából tésztakóstoló csalogatta az aulába az éhes nagyérdeműt: hosszú sorban várakoztak, akik ki meg szerették volna kóstolni a carbonara spagettit és a bolognai tésztát. 

Jó étekhez jó zene dukál: tudják ezt az Acsádyban, a kóstoló ideje alatt olasz slágerek szóltak, s ráadásként Borbély Bence 12. V osztályos tanuló tolmácsolásában élő dalcsokor is felcsendült. A mennyei ízeknek és lábmozgató dallamoknak sokan nem tudtak ellenállni.  

Ismét nagyot alkotott az iskola, megmutatta, folyamatosan mutatja, hogy igenis van élet (nem is akármilyen) a becsületes, folyamatos tanulás mellett, a szünetek felhasználhatók közösségerősítésre, a tanárok és a diákok igazán jó, összetartó csapat.

Garanciák a mozgalmas, élménydús jövőre. Mert persze programdömping lesz idén is.

Czobor Andrea

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában