Fejlesztés

2023.01.19. 08:00

Készül a futókör a Jutasi lakótelepen

Látványos fázisba ért a Jutas futókör építése, több helyszínen már készül a leendő gumiborítás alapja.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A 3256 méter hosszúságú rekortán burkolatú futókör a Jutasi úti lakótelep valamennyi részét – Jutasi út, Munkácsy Mihály utca, Március 15. utca, Görgey Artúr utca, Aradi vértanúk útja – érinti. A futókör egy 1,60 méter szélességű „nagy körből”, és két egy méter szélességű kisebb betétkörből, úgynevezett „iskolakörből” áll majd, közölte érdeklődésünkre Lamos Péter, a Veszprém 2030 Kft. ügyvezetője. Ott, ahol a nyomvonal meglévő út- és járdafelületeket érint, a rekortán burkolat helyett a felújított járdaszakaszon színes felfestés jelzi a továbbhaladás irányát, míg az úttesten való átkelést csillapított, burkolati szakasz teszi lehetővé, segítve ezzel a babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedők könnyebb áthaladását is. A Veszprém 2030 Kft. által kiírt közbeszerzési eljáráson a Practical Kft. végzett az első helyen, a vállalkozás építette ki a Kolostorok és Kertekben közelmúltban átadott futókört is. A Jutasi úti lakótelepen már a teljes nyomvonal közel egyharmadán eltávolították a humuszréteget, valamint amíg az időjárási viszonyok engedték, elkészült a szegélyezés és a gumiburkolat alatti zúzottkő alap és aszfaltburkolati réteg. A gumiburkolat kivitelezése igényli a tartós tavaszias időjárási viszonyokat, így várhatóan ez a munkafolyamat zárja majd a munkálatokat. 

A nyomvonal kialakításakor a zöldfelületek megtartására törekedtek. A beruházás 2023 júniusára készül el, a fejlesztést a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásából finanszírozzák. A beruházó és a kivitelező arra kéri a szülőket és hozzátartozókat, hogy az iskolák és óvodák környékén fokozottan figyeljenek a gyermekekre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában