Fejlesztés

2023.01.24. 17:00

Korszerűsítik a közvilágítást Balatonalmádiban

Hiánypótló közvilágítás-fejlesztés kezdődik idén Balatonalmádiban azzal, hogy energiatakarékos LED-re cserélik az elavult lámpákat – közölte Fabó Péter polgármester.

Kovács Erika

Azt mondta, kezdeményezésére a város településfejlesztési osztálya tervezést érintő ajánlattételi felhívást tett közzé, melynek beadási határideje január 23-án véget ért. A polgármester az előzményekről kiemelte, a városban lévő lámpatestek zöme korszerűtlen és túl sokat fogyaszt. – A jelenlegi gazdasági helyzetben, az energiaárak emelkedése miatt és a fenntarthatóság érdekében is fontosnak tartom a korszerűsítést, a LED-es lámpákra való cserét – fogalmazott. 

Elmondta továbbá, a közvilágítás-fejlesztés több ütemben valósul meg, a meglévő pályázati forrásoktól és önerőtől függően. A közvilágítás-fejlesztés első ütemének kivitelezése várhatóan 2023 második felében kezdődhet meg a legnagyobb fogyasztási helyeken. – A világítás minőségének megtartásával a jelenlegi kiadások felére szeretnénk csökkenteni a város közvilágítási költségeit – hangsúlyozta Fabó Péter.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában