Épül, szépül Szentbékkálla

2023.01.16. 16:00

Még több fejlesztés és program

A tavalyi évben több korszerűsítés is elkészült a településen, újabb programokat szerveztek, és az idei év még gazdagabbnak ígérkezik.

Tóth B. Zsuzsa

Sárvári Csaba polgármester a felújított orvosi rendelőnél

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Amint azt lapunknak Sárvári Csaba polgármester elmondta, a fűtés költségei csökkentése érdekében hőszivattyúkat szereltek be az orvosi rendelőbe, polgármesteri irodába, közösségi színtérbe, falugondnoki irodába, önerőből. Az orvosi rendelő teljes belső felújítása elkészült tavaly, kívül szigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat. 

A közterületek karbantartása érdekében megújították az önkormányzat gépparkját. - A külterületek karban tartása fontos számunkra, a Magyar falu program keretében traktort, pótkocsit, hótoló lapátot, fűnyírót, szárvágót, önjáró fűkaszákat nyertünk. A Kőtenger ugyan a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fenntartásában működik, de az önkormányzat tartja rendben a parkolót és a Kőtenger környékét. A Kőtengerhez vezető Jókai utcában több lakó szeretné, ha csökkenne a gépjármű-forgalom, ennek érdekében az önkormányzat eligazító táblákon kéri a turistákat, hogy a helyszínt gyalogosan közelítsék meg, a gépkocsikat a közeli, a sportpályánál kialakított parkolóban hagyva. Fekvőrendőröket is elhelyeztünk a forgalom lassítása érdekében – tudtuk meg a polgármestertől. Hozzátette, hogy tavaly pályázati támogatásból 30 facsemetét ültettek, és további pályázatot adtak be a fásítás folytatására, hogy a főutcán kiváltsák az elöregedett tujákat. Egyre szebb lesz a település, ezt igazolja a tény, hogy évek óta díjat kapnak a Virágos Magyarországért versenyen.

A településen szociális gondozó és falugondnok segíti az időseket, rászorulókat. Az önkormányzat anyagi támogatást is nyújtott az időseknek, tartósan betegeknek az év végén, és a programok összeállítása során sem feledkeznek meg az idősek korosztályáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában