Ragyogó ünnep

2023.01.23. 18:30

Megkezdődött az Európa Kulturális Fővárosa-programév (galéria)

Nagyszabású megnyitóünnepséggel, egész napos rendezvénysorozattal kezdődött szombaton a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa-programév, mely 365 napon át tölti meg kultúrával a várost és a Bakony–Balaton-régiót.

Balla Emőke

EKF megnyitó a Szentháromság-téri nagyszínpadon.

Fotós: Nagy Lajos

A buli nem korfüggő. Ez volt a jelszava az egyik első programnak, a PomPom Partynak, a családi elektronikus zenei sorozatnak az Expresszóban, a gyerekbarát diszkóban a legkisebbek és szüleik együtt szórakoztak. Már délelőtt nagy volt a nyüzsgés a belvárosban, és hiába kezdett el délben esni a hó, egyre jobban megteltek a terek a veszprémiekkel és a városba érkező hazai és külföldi turistákkal. Az énekkarok és a bárzongoristák egy átlátszó iglusátorban léptek fel, a néptáncosok a szabadtéren adták elő produkcióikat. A Papírkutyában dzsessz szólt, a Veszprémi Petőfi Színház operettműsorral örvendeztette meg a közönséget a város több pontján, nagy érdeklődés övezte a Művészetek Háza Veszprém kiállításait, a vezetett sétákon sokan voltak kíváncsiak a megújuló várnegyed munkálataira.

A látványos, Ragyogj! elnevezésű nyitóünnepséget este nyolc órakor három helyszínen tartották, a Szentháromság téren, az Óváros téren és a Kossuth utcán. Hatalmas tömeg volt, nem emlékszem hasonlóra, a szoros egymás mellett állás összekovácsolt, összehozott bennünket. Egymásra mosolyogtunk, együtt énekeltük a Rubber Puppet dalát: „Ugye gondolsz néha rám? Ha végigsétálsz a Kossuth utcán.” Zászlókkal színpadra vonultak a városrészeket képviselő helyiek, az iskolások. Valószínűleg soha nem felejtik el ezt az estét, ahogy azok sem, akik a helyszínen voltak részesei az élménynek. LA


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában