Pihenni tért

2023.01.07. 12:00

Megvan a tihanyi Gombóc Artúr-szobor

likebalaton.hu

Hamarosan visszatér

Forrás: Krausz Andrea/likebalaton.hu

Felzúdulás kísérte a Facebookon a bejelentést, miszerint eltűnt Kolodko Mihály szobrászművész egyik legkedveltebb miniatűr alkotása a Pisky sétányon. Az első hírt Tihany Hivatalos Turisztikai Oldala posztolta egy fotóval, amin már nem lehetett látni a Gombóc Artúrt.

"Netán valakit zavart a mi kis dundi Kolodko szobrunk? Vagy egyszerűen csak egy kis csoki után nézett?" – tették fel a talányos kérdést.

A polgármester oldotta meg a rejtélyt. Tósoki Imre polgármester január 6-án adta közre a jó hírt:

"Gombóc Artúr hamarosan visszaszállhat helyére. Váratlanul nagy port kavart a hír, miszerint a tihanyi Pisky sétányról elröppent a duci kismadár. Eltűnése miatt mindenki vandalizmusra gyanakodott, még a tihanyiak is.

A híradásokat hallva jelentkezett a Falugondnokság, hogy megvan a madárka – soha el sem veszett." - tájékoztatott a település vezetője.

Hozzátette, hogy "annyian piszkálták, annyit húzták-vonták, hogy meglazult a rögzítése. A Falugondokság lelkiismeretes munkatársai meg akarták előzni, hogy Tihany eme apró, de kedves látványossága végképp valaki kezében maradjon, ezért magukhoz vették, hogy erősebb, ellenállóbb alapot, ragasztást adjanak neki.

Mihelyst az időjárás lehetővé teszi, Gombóc Artúr ismét a helyére kerül. Addig pedig élvezi a tihanyi Falugondokság vendégszeretetét."

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában