Döntöttek!

2023.01.03. 14:00

Nem emelkednek a helyi adók Várpalotán

Nem változnak a helyi adók, továbbra is marad a tíz évvel ezelőtti szint, illetve Rigó László személyében új tagja lesz a gazdasági bizottságnak. Egyebek mellett ezekben az ügyekben született döntés a várpalotai képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Szabó Péter Dániel

Munkában a várpalotai képviselő-testület. Petneházy Beatrix, Dobos Tamás, Galambos Szilvia és Antal László (b-j.) a legutóbbi tanácskozáson

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Elsőként arról szavaztak a városatyák, hogy Rigó László személyében új tagja lesz az önkormányzat gazdasági bizottságának. A hivatali esküt a képviselő-testület jelenlétében, a szavazást követően tette le a bizottság új tisztségviselője. Ezt követően többségében különböző rendeleteket módosítottak, illetve vizsgáltak felül a képviselők, akik többek között arról is döntöttek, hogy továbbra is a tíz évvel ezelőtti szinten marad a helyi adók mértéke.

Zárt ülésen határoztak arról a képviselők, hogy megfelelő kompetenciájú jelentkező hiányában új pályázatot írnak ki a város Intézményüzemeltetési Szervezetének vezetői posztjára, de szavaztak a Szelestey László-nívódíj odaítéléséről is. Az elismerés tulajdonosa január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából rendezett városi ünnepségen veheti majd át a kitüntetést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában