Trombitássiker

2023.01.10. 18:00

Rangos díjakat nyert a Széchenyi-egyetem tapolcai hallgatója az országos zenei versenyen

A nagy múltra visszatekintő Varasdy Frigyes Országos Egyetemi Trombitaversenyről a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának tapolcai hallgatója, Haga Réka egy második hellyel és egy különdíjjal térhetett haza. A sikerhez a fiatal zeneművész tehetsége és szorgalma mellett az intézményben zajló magas minőségű szakmai munka, a győri oktatók felkészültsége is hozzájárult.

Napló

A Széchenyi István Egyetem versenyen részt vett hallgatói – köztük Haga Réka – felkészítők és zsűritagok társaságában

Forrás: Széchenyi-egyetem

A 13. Varasdy Frigyes Országos Egyetemi Trombitaversenyen a Széchenyi István Egyetem második évfolyamos hallgatója, Haga Réka megosztott második díjban, valamint az id. Sztán István trombitaművész-tanár emlékére alapított különdíjban részesült. Felkészítője Németh Tamás és Hontvári Csaba volt.

A tehetséges növendék a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskolában kezdett nyolcévesen trombitálni. Választása tapolcai és fővárosi tanulmányai után esett a Széchenyi István Egyetemre. „Sok indok szólt Győr mellett, köztük a város szépsége, élhetősége, a kampusz páratlan miliője és a kar közelsége a kollégiumhoz. Végül pedig szakmai oldalról nézve is nagyszerű választás, amit a tavalyi, debreceni országos versenyen szerzett harmadik és a mostani második helyezésem és különdíjam is bizonyít” – sorolta a tehetséges hallgató. „Az eredmények mögött sok munka és gyakorlás rejlik, valamint mestereink segítsége, észrevételeik is fontosak. A trombitás hallgatók és tanárok egymást ösztönzik, miközben a hangulat felülmúlhatatlan” – húzta alá Haga Réka.

Hontvári Csaba, a győri művészeti kar dékánja kiemelte: a verseny jelentőségét növeli, hogy annak repertoárja a művésznövendékek lehető legszélesebb körének nyújt lehetőséget a bemutatkozásra, így az összes honi szakmai műhely nagyszámú hallgatóval képviselteti magát évek óta. „Érdekesség, hogy a második forduló két tételét Winkler Balázs, a zsűri elnöke szerezte, s a sorsolás szeszélye folytán e zenemű ősbemutatója hallgatónk, Haga Réka nevéhez fűződik” – tette hozzá.

„Intézményünk fejlődése nagyban köszönhető annak az odaadó, szakmailag alapos és művészileg igényes műhelymunkának, melyet hangszeres és kamarazene-tanáraink, elméletoktatóink, korrepetitoraink, karmestereink végeznek hosszú évek óta. Különösen értékes munka zajlik nagyegyütteseinkben, a Győri Egyetemi Zenekarban, a nemzetközi hírű Győr Symphonic Bandben, de a kamarazene oktatása is központi szerepet kap karunkon. A hallgatók számára az ösztöndíj-lehetőségek folyamatosan bővülnek” – világított rá a kar erősségeire a dékán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában