Kényszerpihenő a Bakonyban

2023.01.08. 13:00

Sikerült újraindítani a mozdonyt

Ugyan még menetrend szerint érkezett meg a „bakonyi Bermuda-háromszögbe”, Eplénybe a szombat esti 39526. számú Győr–Veszprém személyvonat, mely közel háromnegyed órát várakozott a község állomásán.

Olvasónktól/Benkő Péter Roland

A meghibásodott gépről 2020-ban készült a felvétel Zalaszentivánon

Fotó: Archív-fotó: Benkő Péter Roland

A kényszerpihenőt a megyeszékhelyről induló ellenvonat mozdonyának meghibásodása okozta, emiatt – az elsőként említett vonat személyzetének tájékoztatása szerint – a gépet újra kellett indítani, ami sikerült is. 

Ám az egyvágányú bakonyi pályán a várakozás elkerülhetetlen volt, amit az utasok meglepő türelemmel viseltek.

Szintén szombaton az 1-es (Budapest–Hegyeshalom) vonalon halmozódtak délutánra a fővárosból Győrig közlekedő S10-es személyvonatok késései, a 25-35 perc ezen a nagy forgalmú vonalon már jelentősnek számít. A szomszéd megyében bizony aggódott néhány utazó, hiszen ők győri átszállással kívántak tovább utazni – volt köztük, aki majdnem lekéste a csatlakozást, pont Veszprémbe.

Végül visszatérve Eplényhez: miért az állomás fenti elnevezése? Nos, az elmúlt években több alkalommal hibásodtak meg itt Győrből Veszprémbe tartó motorkocsik és mozdonyok, ekkor Veszprémből küldtek fel tartalék segélygépet. A szombati alkalom kivétel volt, mert nem a mi megyeszékhelyünkre, hanem a Győrbe tartó vonat nem indulhatott időben műszaki probléma miatt.

A helyszínen – a sötétség beállta miatt – vakuval nem fotózhattunk, így a pórul járt gépről egy archív felvételt tudunk bemutatni olvasóinknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában